Kurser

Civilförsvarsförbundet arbetar för ett tryggare Sverige i alla lägen. Vi vill att du ska klara en krissituation och vara medveten om vilka risker som finns i samhället.

Din trygghet – egna åtgärder för säkerhet till vardags och vid kris

Vårt självskyddskoncept ”Din trygghet” ger dig kunskaper om vilka egna åtgärder du kan göra vid en krissituation. Välj bland ett flertal koncept och komponera ihop utbildningen efter era önskemål. Obligatoriskt är en timme om vår sårbarhet där ni får lära er vilka risker som finns i er närhet.

Kurser att välja bland: Bostaden och närmiljön, Brand, Hjärt-lungräddning, Krisberedskap, Personskador och Utomhus.

Barnsäkerhet

Låt ditt barn träffa någon av figurerna i vårt barnsäkerhetskoncept. Hitta Vilse, Kattis & Roffe, Gottfrid eller Hembert tar med barnen på ett spännande äventyr där de får lära sig hur man klarar olika typer av krissituationer.

Vi erbjuder även utbildningar för vuxna inom Hjärt-lungräddning för barn eller ledarutbildning av våra barnkoncept.

Blackout

Ett kunskapsspel som sätter individens och samhällets ansvar vid en kris i fokus. Framtaget för högstadiet och gymnasieskolan men passar lika bra för andra grupper.

Utifrån olika förutsättningar får eleverna lösa utmaningar de ställs inför vid ett omfattande elavbrott, både som individer och som ansvariga tjänstemän och politiker.

Energiinformation

Vad gör du om du råkar ut för ett längre elavbrott? När frys och kyl slutar fungera, spisen och mikron inte går att använda och det inte kommer vatten ur kranarna längre.

Våra specialutbildade informatörer berättar hur man klarar sig i sådana utsatta lägen.

Första hjälpen kurs

En kurs i Första hjälpen ger dig kunskaper i hur du hjälper någon vid ett akut sjukdomstillstånd eller vid en olycka med personskador till dess att professionell hjälp anländer.

Kunskaper i Första hjälpen och Hjärt- lungräddning minskar risken för allvarliga skador och ökar chansen till överlevnad.

Hjärt- lungräddning (HLR)

Varje år drabbas cirka 10.000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus. Endast 500 av dessa överlever. Det vill vi ändra på.

Med en utbildning i Hjärt- lungräddning kan du vara skillnaden mellan liv och död.

Instruktörsutbildning

Du som vill utbilda dig till instruktör i Civilförsvarsförbundet behöver både ha intresse och fallenhet för uppgiften. Du måste också till viss del kunna arbeta som instruktör under dagtid.

Medlemsutbildningar

Introduktionsutbildningen för medlemmar är en bra introduktion till Civilförsvarsförbundets verksamhet. Deltagarna får också lära sig hur man klarar utsatta lägen och hur det svenska krishanteringssystemet fungerar.

Som medlem i Civilförsvarsförbundet och med avklarad grundutbildning inom FRG kan du även utbilda dig inom kriskommunikation

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Civilförsvarsförbundet erbjuder ett koncept av kurser och rådgivning i systematiskt arbetsmiljöarbete i enlighet med vad som anges i arbetsmiljöverkets föreskrifter om våld och hot i arbetsmiljön och första hjälpen och krisstöd.

Vi riktar oss särskilt till små och medelstora företag/organisationer (arbetsgivare) inom både privat och offentlig verksamhet. Vi skräddarsyr och utformar rådgivning och kurser utifrån kundens önskemål.

Kurser för frivilliga resursgrupper hittar du under fliken FRG i menyn.